Monday, December 27, 2010

PiaLa SuzuKi

Tahniah Malaysia kerana berjaya menewaskan Indonesia dengan 3-0 untuk match yg pertama ... Tahniah .. Tahniah .. Tahniah ... Hopefully sejarah akan berulang lagi utk match yg ke 2 29/12/2010 nie .. InsyaAllah ... buat yg terbaik .. menang kalah adat permainan ....

C penaip nie jarang sebenarnya nk layan game bola dr asia / malaysia .. hehe .. slalu layan epl jek @ worldcup (bertaraf dunia katanya) ... tp untuk piala suzuki nie .. c penaip da ikot game Malaysia dr 1st match lagi .. 

Ape pun nk ulas ckit babak2 yg x best sepanjang perlawanan ... game terganggu seketika d sbbkan ade penonton menghalakan laser hijau ke arah penjaga gol indonesia sehingga mengganggu vision c penjaga gol .. juga macam biasa .. acara mercun ( ape ko org ingat nie pesta new year ke) , baling2 botol semacam sudah menjadi acara wajib . Hopefully ada tindakan tegas dr pihak berwajib supaya bende2 mcm nie x happen lg .. malu beb ... 

Walau mcm mana skali pun .. org luar x seharusnya menuding jari ke atas rakyat malaysia semata2 .. bende2 mcm nie kena siasat betul2 .. mana tahu ada pihak ke 3 yg sengaja buat hal .. ade agenda sndiri .. saje nk tgok malaysia ngan indonesia cat fight .. sudah lew mmg dh panas ... bende2 mcm nie xde yg mustahil .. so pihak berwajib harus cari sape mastermind d sebalik kejadian yg memalukan nie ... bende mcm maen mercun , baling botol mmg x syak lg aaa .. mmg org malaysia sndiri =.=" .. tp kes laser hijau 2 ... sebaik nya siasat ... ( kalo rakyat malaysia gak yg bwat .. huh .. x taw la nk ckp ape ... mane g "budi bahasa budaya kita:" )

p/s : mak aii padang ... ish2 .. ingat kan dh de improvement lps d kritik man-U and chelsea hr 2 .. balik2 mcm 2 jugak .






opsss .. yg nie xde kaitan .. hahaha

2 comments:

  1. hahahaha ... kojam .. tp x ley tahan tang riak muka dier ..

    ReplyDelete